Vi på kliniken

Personal

Malin Lindfors Henriksson

Efter många år på såväl primärvårds- som idrottsskadekliniker är jag nu taggad att arbeta med aktiv rehabilitering på Fysiokliniken. Jag kommer närmast från OM Center där jag arbetat med rehabilitering av ffa rygg- och nackproblem men även andra muskeloskeletala besvär. Jag har min specialistexamen inom ortopedisk manuell terapi och jobbar mycket med hållnings- och rörelseanalyser.

 • Leg fysioterapeut, specialist OMT
 • Idrottsmedicin
 • Akupunktur
 • Movement System Impairment enligt Sahrmann
 • E-post:  malin@fysiokungsholmen.se

Personal

Ulrik Älmefur

Jag heter Ulrik Älmefur och är Leg Sjukgymnast utbildad på Vårdhögskolan i Göteborg. Jag arbetade 1993-1997 på Rehabiliteringskliniken Borås lasarett där jag var verksam inom rehabilitering av neurologiska sjukdomar/traumatiska hjärnskador samt långvariga smärttillstånd. Från 1997 arbetade jag med utredning/behandling av långvariga smärttillstånd på Smärtkliniken S:t Görans sjukhus. På Fysiokliniken Kungsholmen har jag varit verksam sen 2015. Jag har vidareutbildning i OMT (steg 2), grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) i psykodynamisk psykoterapi och orienteringsutbildningar i KBT och Kognitiv Psykoterapi. Ett vanligt behandlingsupplägg hos mig för dig som patient med ett långvarigt smärttillstånd från rygg/nacke brukar innefatta en kombination av olika behandlingstekniker såsom OMT (led och muskelbehandling), el-akupunktur, träningsprogram/övningar och muskulär avslappningsteknik. 

 • OMT steg 2
 • El-akupunktur
 • Grundläggande psykoterapiutbildning
 • Muskulär avslappning
 • Medicinsk träningsterapi (MTT)
 • E-post: ulrik@fysiokungsholmen.se

Personal

Peter de Flon

Sjukgymnast/fysioterapeut som arbetat med undersökningar och behandlingar av besvär från leder, muskler och nerver i primärvården sedan 2003. Min senaste arbete var 7,5 år på träningskedjan SATS. Jag hjälper dig med behandling och rehabilitering av besvär från leder, muskulatur och nerver. Behandlingen anpassas utifrån dina förutsättningar, skador eller sjukdom och är oftast en kombination av manuell behandling och rehabiliteringsträning/övningar.
Jag har spelat fotboll på elitnivå och gillar fortfarande att se fotboll i allmänhet och Serie A i synnerhet. Träning är en annan favoritsysselsättning.

Personal

Maria Winkiel

Jag heter Maria Winkiel och är sjukgymnast med flerårig erfarenhet av patienter med rygg- och nackbesvär, besvär från rörelseorganen, idrottsskador och patienter med smärtproblematik. Har arbetat inom primärvård i Töreboda och på Feelgood Östermalm, därefter flera år på smärtklinik såsom Stockholm Clinic Stay Active och Pbm. Jag har specialistkompetens inom smärta och vidareutbildning inom bl a smärta, idrottsmedicin, MDT. Lång idrottslig bakgrund.

Bor i Solna med mina barn, gillar löpning och friluftsliv och ser gärna en bra film när tillfälle ges.

 • Leg sjukgymnast
 • Specialist Smärta
 • OMT
 • Akupunktur
 • Idrottsmedicin/idrottsskador
 • MDT/Mc Kenzie
 • E.post: maria@fysiokungsholmen.se

Personal

Ulrika Larsson

Jag heter Ulrika Larsson och är en sjukgymnast med flerårig erfarenhet av patienter med rygg och nackbesvär, graviditetsrelaterade besvär samt smärta och sjukdomar från rörelseorganen. Efter sjukgymnastexamen 2004 arbetade jag på en kiropraktormottagning samt inom primärvård på MåBra Care i Mörby Centrum. Jag har även arbetat på en sjukgymnastmottagning i Sundbyberg. Jag har en credexexamen inom Mc Kenzie/MDT samt specialistkompetens inom OMT. Jag har en vidareutbildning inom akupunktur. Idrottslig bakgrund som fotbollspelare.

Bor i Vasastan, badar i Mälaren, gillar fotboll och skriver manus till musikal och annan underhållning när jag får tid över.

Personal

Bettina Falkenbert

Jag heter Bettina Falkenbert och är en sjukgymnast med flerårig erfarenhet av patienter med psykosomatiska problem och besvär från rörelseorganen. Efter sjukgymnastexamen 2003 arbetade jag inom psykiatrin några år och därefter inom primärvård på MåBra i Mörby Centrum. Vidareutbildning i psykosomatisk sjukgymnastik, OMT, akupunktur och smärtbehandling. Idrottslig bakgrund som gymnast.

Bor i Solna med familj, gillar kaffe, träning och pysslar gärna i sommarstugan.

Personal

Claes Betsholtz

Sjukgymnast med lång erfarenhet av patienter med smärta eller nedsatt funktion i rörelseorganen. Har tidigare framförallt arbetat på ett flertal kliniker i norrort bl.a. Stockholm Norr sjukgymnastik i Åkersberga. Har examen i OMT steg 3 och är även vidareutbildad i MDT (A+B+C) enligt McKenzie samt i akupunktur. Utöver sjukgymnast är jag även utbildad civilekonom och har tidigare arbetat i finansbranschen.

Bor i Täby och på fritiden ägnar jag mig åt min familj, friluftsliv, träning samt segling.

Personal

Ramme Haag

Jag heter Ramme Haag och är legitimerad fysioterapeut utbildad på Karolinska institutet i Stockholm. Har tidigare arbetat inom primärvård på Aleris rehab i Järna.  Utöver arbetet som fysioterapeut har jag uppdrag som fystränare/fysioterapeut på idrottsgymnasium samt för klubblag inom basket. Studerar även vidare inom idrottsmedicin på masternivå.

Bor i Hägerstensåsen och spelar basket på elitnivå under kvällarna.

 • Leg Fysioterapeut
 • Idrottsmedicin
 • MDT/McKenzie A
 • Epost: ramme@fysiokungsholmen.se

 

 

Personal

Anette Ulltin (reception)

Jag heter Anette Ulltin och har jobbat inom administration och service i många år, bl a inom Stockholms läns landsting, fastighets- och försäkringsbranschen.

På min fritid åker jag gärna till vårt landställe i Stockholms skärgård eller tar en tur med vår segelbåt.

Jag går på Friskis och Svettis några dagar i veckan. Ring mig om du vill ha hjälp med något eller boka en tid!

Anslutna till Landstinget

Kostnad 200 kr/besök

Ingen remiss behövs

Ditt högkostnadskort/frikort gäller

Legitimerade sjukgymnaster

Specialister inom OMT, MDT, Idrottsmedicin

Akupunktur

Långvarig smärta

Nära buss och t-bana

T-bana Stadshagen i Stockholm

Buss 65

Parkering i närheten